Bakom kulisserna: Kundservice

Kundservice är något som vi på Forenom alltid jobbat lite extra för, och personen bakom detta på huvudkontoret i Stockholm, är Beatrice Strindlund. Vi satte oss ner för att prata om just service, och hon förklarade de egenskaperna som krävs för en bra kundtjänst.

Kundservice är något som vi på Forenom alltid jobbat lite extra för, och personen bakom detta på huvudkontoret i Stockholm, är Beatrice Strindlund. Vi satte oss ner för att prata om just service, och hon förklarade de egenskaperna som krävs för en bra kundtjänst.

Att arbeta med kundservice betyder att du är en direkt koppling mellan företaget och kunden. En stor fördel är om du behärskar att göra flera saker samtidigt, har social kompetens och framförallt tålamod, säger Beatrice. Jag är inte alltid organiserad när det gäller ordningen på mitt skrivbord, men att hålla mitt arbete organiserat är viktigt.

Beatrice Strindlund på huvudkontoret i Stockholm

Kundservice är det stöd vi erbjuder våra kunder både före och efter att de köpt våra produkter. Vi vill bygga långsiktiga relationer och visa att varje kund räknas. Kundtjänsten är vårt ansikte utåt och våra representanter från företaget. Att inneha rollen som kundmottagare kräver en fingertoppskänsla och en tajming som bygger på respekt och en förståelse inför kundens situation. Hon fortsätter;

-Det första jag gör när jag kommer till kontoret på morgonen är att kontrollera om vi fått in brådskande förfrågningar eller speciella önskemål. Jag svarar i telefonen och tar emot alla bokningar som kommer in genom våra partnersajter, telefon eller mejl. Jag ser till att vi är aktiva på alla partnersajter, hanterar kortbetalningar och gör mitt bästa för att förenkla arbetet för serviceteamet som finns på plats bland våra gäster. Jag är i daglig kontakt med dem om allt som rör de boende och det kan omfatta allt ifrån en extra kudde till en förlängning av bokningen.

“Jag tycker om att vara i kontakt med nya människor varje dag”

Beatrice brinner verkligen för sitt jobb och jag kan se i hennes ögon att hon gillar det hon gör. Jag vill veta vad som får henne att känna sig extra glad efter en dag fylld med kundvård.

Jag tycker om att vara kontakt med nya människor varje dag. Mitt arbete innebär att hjälpa våra kunder och ge dem bästa möjliga service. Att göra dem glada gör mig glad. Jag uppskattar logistiken bakom en fungerande kundtjänst och då man ser tydliga resultat. En bra dag är då jag stått inför en utmaning och behövt tänka ”utanför ramarna” och löst situationen, eller då vi fått in en stor bokning. Jag älskar då det är mycket att göra!

“Mitt arbete innebär att hjälpa våra kunder och ge dom bästa möjliga service”

I dagens snabba och mobila värld så är det ingen hemlighet att kundervill ha mer än förut. Förväntningarna på företag har ökat och en snabb och smidig service är A och O för att en organisation ska fungera. Förut valde kunder företag efter pris och effektiv marknadsföring, men idag vill alla ha hela paketet med effektivitet, service och kunskap. Så vad är Beatrice egna tips till den som vill bli nästa kundservice stjärna?

Att jobba inom kundtjänst är inte alltid lätt. Det kan vara enormt stressigt då man snabbt måste lösa en situation, och heller inte alltid kul då man möter en kund som är missnöjd. Det är där och då man måste leverera eftersom alla kunder räknas. En hel dag kan lyfta då man vet att ens insats har gjort en kund glad och nöjd. Det här yrket kanske inte passar alla, men det är definitivt en utmaning och en rolig sådan!  

För mer information om Forenom kontakta vår kundtjänst på 08 – 120 74 300