Att resa med Forenom

Att arbeta utomlands brukar ofta framkalla två känslor -spänning och oro. Spänning inför att jobba i ett annat land, och oro över att boendet inte ska funka. Att bo på hotell är trevligt på semestern, men ska jag jobba en längre period vill jag känna att jag har ett hem.

Att arbeta utomlands brukar ofta framkalla två känslor –spänning och oroSpänning inför att jobba i ett annat land, och oro över att boendet inte ska funka. Att bo på hotell är trevligt på semestern, men ska jag jobba en längre period vill jag känna att jag har ett hem. Någonstans där jag kan lämna jackan, lägga upp fötterna i soffan framför teven och laga mat i mitt eget kök när jag känner för det. Alla som bott på hotell genom jobbet känner nog igen känslan man får efter några dagar då man stirrar på väggarna och börjar längta hem och det var inget jag ville uppleva igen.

På hemsidan sökte jag på Helsingfors och de datum jag tänkt stanna. Direkt kom alla tillgängliga lägenheter upp och det var snygga bilder med detaljerade beskrivningar av varje objekt. Jag fick även välja om jag ville ha tillhörande veckostädning och jag tvekade inte en sekund, självklart skulle jag ha det. Efter att min bokning bekräftats fick jag en reseplan på hur jag skulle ta mig  från flygplatsen i Vaanta till lägenheten på Mikonkatu. En sådan enkel detalj gjorde att jag kunde slappna av på tåget till Centralstationen.

Jag hämtade ut min nyckel i en av de små kioskerna som finns på stationen och efter att jag visat upp mitt pass så stod jag nu med ett kuvert i handen och gick mot Järnvägstorget.  Lägenheten låg mitt emot Ateneum och jag insåg till min glädje att jag hamnat mitt i centrala Helsingfors.

Huset var byggt i sekelskiftsstil och hade även en liten innergård. Lägenhetsdörren var märkt med både ett nummer och namnet Forenom vilket gjorde det väldigt enkelt att hitta. Jag blev överväldigad -lägenheten var fantastisk. Sängen var nybäddat och det låg rena handdukar i badrummet. Köket var fullt utrustat och hade även diskmaskin. Det stod tvättmedel intill tvättmaskinen i badrummet och fräscha blommor i vardagsrummet. Lägenheten frambringade en känsla av lyx och på köksbordet låg en lapp med lösenordet till mitt WiFi. Det började redan kännas som hemma.

Möjligheten att hyra en lägenhet och få tillhörande hotellservice är något som alla bör testa.

Då mitt arbete i Helsingfors gick mot sitt slut och det var dags att checka ut la jag lägenhetsnyckeln i samma kuvert som tidigare och lämnde det i kiosken på stationen. Jag kunde direkt fortsätta min resa mot flygplatsen och hem.  Det är den här typen av enkelhet som man uppskattar då man är på resande fot.  Jag kunde helt koncentrera mig på mina arbetsuppgifter eftersom jag visste att Forenom tog hand om boendet. Från och med nu kommer jag alltid att välja Forenom när jag reser i arbetet.

-Varför betala för ett dyrt och opersonligt hotellrum när man kan bo lyxigt och avslappnat?

A home away from home.